Volg ons

Rabo ClubSupport: Doe mee!

Mogen we een paar minuutjes van je tijd? 

In de maand september kan je in een paar minuten geld verdienen voor zowel Kempenkoor als de Stichting Matthäus Passion Oirschot.

Als je lid bent van de Rabobank en bij die bank een rekening hebt, kost je dat maar een paar minuten. Stemmen kan tussen 3 en 24 september 2024. Dat doe je zo: 
Open de Rabo-website op je computer of de Rabo-app op je telefoon en klik op ‘instellingen’. 

Als je lid bent, zie je daar de knop ‘mijn lidmaatschap’. Klik daarop en je vindt ‘Rabo ClubSupport. Daar vind je alle info die je nodig hebt. Als je in de regio Eindhoven woont, zie je in de lijst deelnemende clubs Kempenkoor en de Stichting Matthäus Passion Oirschot. Als je op hen je stem uitbrengt, heb je nog éen stem over voor een andere vereniging die je een warm hart toedraagt. 
Dank je wel, en voel je vrij om ook je vrienden, kennissen en buren hierover te informeren.

Voor iedereen die niet precies weet hoe dat werkt, staan hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. 

1.    Wat is Rabo ClubSupport? 
Via ClubSupport investeert de coöperatieve Rabobank in verenigingen en stichtingen met een maatschappelijk doel. Door te stemmen, bepalen leden van de coöperatie waar het geld heen gaat. Hoeveel geld een club krijgt, hangt af van hoeveel stemmen er op worden uitgebracht. 
2.    Ik heb een Rabo-rekening maar ik weet eigenlijk niet of ik lid ben. Wat moet ik doen?  
Log in op de Rabo-website op je computer of open de Rabo-app op je telefoon en klik op ‘instellingen’. Als je lid bent, zie je de knop ‘mijn lidmaatschap’. Als je daarop klikt, vind je alle informatie over Rabo ClubSupport 2024. Als je in de regio Eindhoven woont, staan Kempenkoor en de Stichting Matthäus Passion Oirschot-De Kempen in de lijst deelnemende clubs. Je kan drie keer stemmen en hebt dus nog één stem over voor een andere club. 
3.    Ik heb geen Rabo-rekening en kan dus niet meedoen. Jammer!
Zonder Rabo-rekening kan je niet stemmen. Maar je kan wel huisgenoten, familie, vrienden, collega’s en bekenden benaderen met de vraag of zij wellicht een Rabo-rekening hebben, en hen vragen om op Kempenkoor en de Stichting MP te stemmen. (Dat geldt natuurlijk ook voor al diegenen die wel zelf een stem kunnen uitbrengen). Om het je makkelijk te maken, vind je hieronder een tekst die je kan personaliseren. Mail hem door, deel hem via Facebook, de buurtapp, je familieapp of vriendenapps. Let op: alleen wie in de regio Eindhoven woont en lid is van de Rabobank, kan stemmen op Kempenkoor en Stichting Matthäus Passion Oirschot. Het heeft geen zin om, bijvoorbeeld, iemand in Utrecht te benaderen. 
4.     Hoe groot is precies de regio Eindhoven? 
Woon je wat verder weg en weet je niet zeker of je in de Rabo-regio Eindhoven woont, check dan even in je Rabo-app of Kempenkoor en de Stichting MP in de lijst deelnemende clubs staan. Hoe je dat doet, staat in het antwoord op de vorige vraag. 
5.     Hoeveel geld levert mijn stem op? 
Dat is niet vooraf te zeggen. Het ligt aan het aantal deelnemende clubs en verenigingen en het totaal aantal uitgebrachte stemmen. Hoe meer stemmen, hoe meer geld een club ontvangt. Vorig jaar verdeelde de bank landelijk 15,5 miljoen euro. 
6.    Wanneer kan ik stemmen en wanneer hoor ik wat het heeft opgeleverd??
In de periode van 3 tot 24 september 2024. Stemmen kan alleen digitaal via de Rabo-app. Op 11 oktober is de uitslag bekend. Op 14 oktober, de eerste koorrepetitie na die datum, laten we je weten wat we samen hebben bereikt.  

Meer berichten